Skip to Content Skip to footer
To see content specific to your location, return to the country or region that matches your location.
Öneriler
  • Öneri Yok

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN MÜŞTERİ AYDINLATMA METNİ

 

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2021

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) uyarınca, kişisel verileriniz; veri sorumlusu olarak Esselte Leitz Büro Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket”) tarafından aşağıda açıklanan kapsamda işlenebilecektir

  • Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşleneceği
  • İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği
  • Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi
  • İlgili Kişinin Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları
Kişisel Verilerin Hangi Amaçlarla İşleneceği Chevron Icon

Toplanan kişisel verileriniz, aşağıda yer verilen amaçlarla (“Amaçlar”) Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir.

  • Müşteri iletişim bilgilerinin güncellenmesi,
  • Satış kayıtlarının açılması ve faturalandırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Şirketimizin ürün ve hizmetlerini satın almanız dolayısıyla satış sözleşmesinin kurulması veya ifası,
  • Nakliye süreçlerinin yürütülmesi,
  • Satış sonrası destek hizmetlerinin sağlanması,
  • Resmi kurum taleplerinin yerine getirilmesi,
  • Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi,
  • Mevzuatta öngörülen saklama yükümlülüklerine uygunluğun sağlanması,
  • İlgili kişi başvurularının mevzuata uygun olarak yanıtlanması ve gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi,
  • Müşteri ilişkilerinin yürütülmesi,
  • Finansal işlemlerin takibi,
  • Etkinlik yönetimi,
  • Ürün ve hizmetlerimizin satış ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,
  • Denetim ve etik faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Müşteri memnuniyeti ve kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
  • Çekiliş, kampanya, yarışma, promosyon veya reklam aktivitelerinin gerçekleştirilmesi,
  • Talep ve şikayetlerinizin alınması, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması,
  • Açık rızanızın varlığı halinde ürünlerimize ilişkin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi ve tercih ettiğiniz iletişim bilgilerinize reklam, promosyon, vb. ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla kimlik ve iletişim verilerinizin işlenmesi, 
İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği Chevron Icon

Yukarıda yer alan Amaçlar’ın yerine getirilmesi doğrultusunda toplanan kişisel verileriniz; iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, kanunlarda açıkça öngörülmesi ve hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi kapsamında kanunen yetkili kamu kurumlarına ve kanunen yetkili özel kişilere ve ortak sistem üzerinden grup şirketlerimiz ABD’deki ACCO Brands USA LLC, Polonya’daki Esselte Polska Sp. Z.o.o, İtalya’daki Esselte S.r.l. ve Birleşik Krallık’taki ACCO UK Limited’e,  Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarılabilecektir

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi Chevron Icon

Kişisel verileriniz, yukarıda yer verilen Amaçlar’ın yerine getirilmesi kapsamında elektronik ortamda e-posta, faks, sosyal medya, internet sitesi, kullanılmakta olan Şirket sistemleri kanalıyla ve fiziki ortamda yüz yüze gerçekleştirilen görüşmeler ve doldurulan formlar kanalıyla toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla ve hukuki sebepler ile Şirketimiz tarafından Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartlarına dayalı olarak toplanmakta ve işlenmektedir.

Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması hukuki sebebine dayalı olarak;

  • Müşteri iletişim bilgilerinin güncellenmesi,
  • Satış kayıtlarının açılması ve faturalandırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Şirketimizin ürün ve hizmetlerini satın almanız dolayısıyla satış sözleşmesinin kurulması veya ifası,
  • Satış sonrası destek hizmetlerinin sağlanması,
  • Nakliye süreçlerinin yürütülmesi.

Kanunlarca açıkça öngörülmesi ve veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;

  • Resmi kurum taleplerinin yerine getirilmesi,
  • Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi,
  • Mevzuatta öngörülen saklama yükümlülüklerine uygunluğun sağlanması,
  • İlgili kişi başvurularının mevzuata uygun olarak yanıtlanması ve gerekli işlemlerin gerçekleştirilmesi.

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;

  • Müşteri ilişkilerinin yürütülmesi,
  • Finansal işlemlerin takibi,
  • Etkinlik yönetimi,
  • Ürün ve hizmetlerimizin satış ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Hukuk işlerinin takibi ve yürütülmesi,
  • Bilgi güvenliği süreçlerinin yürütülmesi,
  • Denetim ve uyum faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Müşteri memnuniyeti ve kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası,
  • Çekiliş, kampanya, yarışma, promosyon veya reklam aktivitelerinin gerçekleştirilmesi.

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması hukuki sebebine dayalı olarak;

  • Talep ve şikayetlerinizin alınması, değerlendirilmesi ve sonuçlandırılması.

Açık rızanızın varlığı halinde ise,

  • Ürünlerimize ilişkin pazarlama süreçlerinin yürütülmesi ve tercih ettiğiniz iletişim kanalı üzerinden iletişim bilgilerinize reklam, promosyon, vb. ticari elektronik ileti gönderilmesi amacıyla kimlik ve iletişim verilerinizin işlenmesi.
İlgili Kişinin Kanun’un 11. Maddesinde Sayılan Hakları Chevron Icon

İlgili kişi olarak Kanun’un 11. maddesi uyarınca aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda yer alan haklarınıza ilişkin taleplerinizi DataPrivacy@acco.com adresi üzerinden bizimle iletişime geçerek Şirketimize iletmeniz durumunda, Şirketimiz talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Şirketimiz tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır.

PN-GL-MKT-ACCO-TR-2021.05-V2